Najvažniji događaj okupljanja industrije i proizvođača: Prva međunarodna sedmica inženjerstva u BiH i Tuzli

Nove ideje. Nove tehnologije. Nova ekonomija. Svi trendovi novog rasta.

 

Tuzla će od 28. do 30 novembra biti mjesto umrežavanja privrede, stručne i akademske zajednice, predstavljanjem uspješnih i edukacijom novih stručnjaka na Prvoj međunarodnoj sedmici inženjerstva BIH. 

 

“Cilj nam je da umrežimo sve zainteresovane oko razvoja. Kada govorimo o razvoju mislimo na sve što se događa u industriji 4.0, robotici, pametnim gradovima i start up-ovima.” rekao je Zlatko Berbić, direktor projekta BH Engineering Week.

 

“Ovom sedmicom povezujemo organizacije i predstavljamo inženjerstvo kao vrlo bitnu stvar u jačanju privrede u BiH, tu je plasiranje novih proizvoda i novih usluga na strano tržište a najvažnije približavanje profesionalnosti same struke sa Europskom unijom.” istakao je Edhem Čustović, predsjednik organizacionog odbora BH Engineering Week-a.

 

Bosnu i Hercegovinu kao pogodno tlo za razvoj pametnih telekomunikacija smatra i jedan od istaknutih govorika na sedmici BH inženjerstva Tibor Cara koji se okupljenim medijima obratio na današnjoj press konferenciji. Cara je CAO kompanije GeoWan koja je Australiji javni pružatelj telekomunikacijskih usluga a radi na razvoju pametnih gradova i cjelokupne IT industrije od koje svaki građanin i građanka Australije može imati koristi.

 

“Ministarstvo privrede prepoznalo je kvalitet i značaj  jednog ovakvog događaja te je  bila izuzetna čast i zadovoljstvo što nam je ponuđena ovakva jedna saradnja a izuzetno smo sretni što su Tuzla i Tuzlanski kanton prepoznati da trebaju biti centar jednog ovakvog događaja.” istakla je Erna Kusturica, pomoćnica ministra za razvoj i privredu Vlade TK.

 

Realizacija I SIBH/BHEW na partnerskom nivou provodi se u programskom, izlagačkom i promotivnom segmentu i obuhvata intenzivnu suradnju svih nivoa vlasti države BiH (Vijeće ministara BiH, entiteti, kantoni, gradovi), privrednih komora, Udruženja poslodavaca, svih udruženja inženjerskih struka, stručne i akademske zajednice, medija, uz izvršnu produkciju Agencije Colosseum (www.madeinbih.org), Udruženja mašinskih inženjera u BiH, IEEE BiH, BH Futures Foundation i NGO Radio Kameleon.

Case studies “Made in BiH“ predstavit će javnosti prave heroje proizvodnji u domaćim kompanijama.

Samo zajedništvom ovaj događaj komunicira snagu uspješnih poslovnih modela kojima se razvija i podupire proizvodnja, te izvozna ekonomija u cjelini.

 

The post Najvažniji događaj okupljanja industrije i proizvođača: Prva međunarodna sedmica inženjerstva u BiH i Tuzli appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Također provjerite

Gradačac

Gradačac – susjedna općina Srebrenika

Gradačac - susjedna općina Srebrenika Općina Gradačac se nalazi na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, unutar …

Zabranjeno Pusenje u ugostiteljskim objektima

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima stupa na snagu 13. juna 2024

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima stupa na snagu 13. juna 2024 Nakon gotovo dvije godine …