Srebrenik news
Srebrenik news

Završena rekonstrukcija lokalnog vodovoda u MZ Čekanići

Završena je rekonstrukcija lokalnog vodovoda u MZ Čekanići. Ovaj projekt je rezultat zajedničkog napora Grada Srebrenika i mještana iz navedenog naselja, koji su zajednički finansirali i proveli akciju rekonstrukcije potisnog voda te adaptacije pumpne stanice i rezervoara.

Ova rekonstrukcija predstavlja značajan korak ka poboljšanju kvaliteta života mještana Čekanića, osiguravajući stabilno i kvalitetno snabdijevanje vodom.

-“Grad Srebrenik i mještani Čekanića su kroz ovu inicijativu pokazali kako zajedničkim snagama mogu postići značajne rezultate za dobrobit cijele zajednice.Grad Srebrenik će i dalje nastaviti sa podrškom i realizacijom sličnih projekata u drugim mjesnim zajednicama, s ciljem unapređenja komunalne infrastrukture i poboljšanja uslova života za sve svoje građane”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Također provjerite

Atina i Akropolis – simbol starogrčke civilizacije

Akropolis, smješten u srcu Atine, predstavlja ključni simbol starogrčke civilizacije i važan arheološki lokalitet. Naziv "akropolis" potiče od grčkih riječi za "visoko" i "grad". Najpoznatija građevina na Akropolisu je Partenon, hram posvećen božici Ateni, izgrađen u 5. stoljeću prije nove ere. Osim Partenona, kompleks uključuje i Erehtejon s Kariatidama i Propileje, monumentalni ulaz. Akropolis je bio svjedok mnogih promjena tokom istorije, od vjerskog središta do vojne utvrde. Danas je prepoznat kao svjetska baština i privlači brojne turiste. On simbolizuje ne samo antičku Grčku, već i trajnu kulturnu i umjetničku vrijednost.

Srebrenik.NET vijesti

U Srebreniku održana “Kraljevska desetka” uz učeće trkača iz cijele BIH i svijeta

Srebrenik jučer je bio domaćin trećeg po redu trkačkog takmičenja pod nazivom “Kraljevska desetka”. Događaj …