Poboljšana sigurnost saobraćaja u Srebreniku

U proteklom periodu realiziran je značajan projekat poboljšanja sigurnosti u saobraćaju na području gradske zone u Srebreniku. Projekat je obuhvatio niz mjera koje su imale za cilj povećanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju. Poboljšana je horizontalna i vertikalna signalizacija, čime je omogućeno bolje informisanje vozača. Postavljeni su usporivači saobraćaja kako bi se usporili nesavjesni vozači i smanjio rizik od nesreća.

-“Provedene mjere su finansirane sredstvima gradskog budžeta, a osnovni cilj je da se poveća sigurnost djece, odraslih, pješaka, ali i svih ostalih učesnika u saobraćaju. Ovaj projekat je samo početak implementacije istih i sličnih mjera te predstavlja značajan korak ka stvaranju sigurnijeg i ugodnijeg okruženja za sve građane Srebrenika”- naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Također, na pojedinim frekventnim mjestima postavljeni su stubovi kako bi se zaštitili pješački trotoari, prvenstveno zbog neodgovornih pojedinca kako ne bi više mogli parkirati vozila na trotoare, a na ovaj način se osigurava sigurnost pješaka u kretanju, posebno školske djece.

Također provjerite

Atina i Akropolis – simbol starogrčke civilizacije

Akropolis, smješten u srcu Atine, predstavlja ključni simbol starogrčke civilizacije i važan arheološki lokalitet. Naziv "akropolis" potiče od grčkih riječi za "visoko" i "grad". Najpoznatija građevina na Akropolisu je Partenon, hram posvećen božici Ateni, izgrađen u 5. stoljeću prije nove ere. Osim Partenona, kompleks uključuje i Erehtejon s Kariatidama i Propileje, monumentalni ulaz. Akropolis je bio svjedok mnogih promjena tokom istorije, od vjerskog središta do vojne utvrde. Danas je prepoznat kao svjetska baština i privlači brojne turiste. On simbolizuje ne samo antičku Grčku, već i trajnu kulturnu i umjetničku vrijednost.

Kraljevska Desetka 2024

Intervju s jednim od organizatora “Kraljevske desetke”: Trka koja podiže ljestvicu svake godine

Edis Kavgic: Naš cilj je svake godine unaprijediti trku u svim aspektima. Ove godine smo podigli standarde i vjerujemo da je ovo bila najbolja Kraljevska desetka do sada. Ipak, već radimo na planovima za 2025. godinu kako bismo trku podigli na još viši nivo. Poruka građanima: Htjeli bismo se posebno zahvaliti svim građanima na razumijevanju u vezi s potpunom obustavom saobraćaja tokom trke. Njihova podrška je važna za uspjeh ove manifestacije. Kraljevska desetka još jednom je pokazala da je događaj koji raste iz godine u godinu, privlači sve veći broj trkača i oduševljava publiku i goste, postavljajući Srebrenik na kartu važnijih sportskih dešavanja u regiji.